сите категории

Автоматски машини за мерење

Дома>Производи>Автоматски машини за мерење

Автоматска мерна машина за диск за сопирачки


Automatic Measuring Machine for Brake Disc realizes the automatic measurements of the following items: brake panel thickness and height, X gradient, Y gradient, X runout (inner), Y runout (inner), Y runout (outer), radial plate thickness difference, axial plate thickness difference (middle) and W runout. It also has the following functions: automatic cleaning of brake disc, SPC analysis of the above measurement data, fast changes between different types, and data memory and saving.Контактирајте не

Карактеристики

Висока прецизност на мерењето

Висока точност на мерењето

Висока ефикасност на мерење: 18 сек / парче

Во голема мера намалете ги трошоците за работна сила


спецификации

Принцип на мерење: Споредбено мерење. Сензорот за поместување се користи за мерење на разликата помеѓу измерените делови и деловите за калибрација, а потоа се пресметуваат релативните големини на измерените делови. Целиот контролен систем го усвојува режимот за комуникација на магистралата Profinet за OPC комуникација со компјутерот домаќин. Интеграцијата е силна, а комуникацијата е безбедна и сигурна.

Опсег на мерење: Manual adjustments for various sizes measurements.

Мерење на времето на мерење: ≤18 секунди, во нормална состојба и работа

Ниво на технологија на мерна позиција: sensor resolution: 0.0001mm, measurement accuracy: 0.001mm, GRR: ≤10%.


Испраќам барање