сите категории

Автоматски машини за мерење

Дома>Производи>Автоматски машини за мерење

Автоматско мерење на машината за коленестото вратило


Automatic Measuring Machine for Crankshaft realizes the automatic measurements of the following items: out-of-roundness and cylindricity of main bearing and connecting rod neck; 4J width, connecting rod neck width, A-axis diameter, out-of-roundness and cylindricity; RF outer circle diameter and out-of-roundness; FIT outer cycle diameter; A-axis, B-axis and pulse plate keyway width. It also has the following functions: imprinting in accordance with grades, serial numbers imprinting, SPC analysis of the above measurement data, fast changes between different types, and data memory and saving.


Контактирајте не

Карактеристики

Висока прецизност на мерењето

Висока точност на мерењето

Висока ефикасност на мерење: 45 сек / парче

Во голема мера намалете ги трошоците за работна сила


спецификации

Принцип на мерење: Споредбено мерење. Сензорот за поместување се користи за мерење на разликата помеѓу измерените делови и деловите за калибрација, а потоа се пресметуваат релативните големини на измерените делови. Целиот контролен систем го усвојува режимот за комуникација на магистралата Profinet за OPC комуникација со компјутерот домаќин. Интеграцијата е силна, а комуникацијата е безбедна и сигурна.

Опсег на мерење: Рачни прилагодувања за мерења на различни големини. Растојание од центар до центар: 120мм-150мм, внатрешен дијаметар со голема дупнатост: 40мм-60мм, внатрешен дијаметар со мала дупка: 15мм - 30мм, голема дебелина на крај: 18мм-30мм.

Мерење на времето на мерење: ≤10 секунди, во нормална состојба и работа

Measurement position technology level: sensor resolution: 0.0001mm, measurement accuracy: ±0.001mm, GRR: ≤10%.


Испраќам барање