сите категории

Автоматски машини за мерење

Дома>Производи>Автоматски машини за мерење

Автоматско мерење на машината за глава на цилиндар


Automatic Measuring Machine for Cylinder Head realizes the loading on the production line through automatic conveyor line, automatic location of workpiece and all the measurements of items. It also has the following functions: automatic identification of the type of workpiece in accordance with the existing 2D code; automatic identification and warning of the unqualified products and transportation of the unqualified out of the line; SPC analysis; data memory and saving.


Контактирајте не

Карактеристики

Висока прецизност на мерењето

Висока точност на мерењето

Висока ефикасност на мерење

Во голема мера намалете ги трошоците за работна сила


спецификации

Принцип на мерење: Споредбено мерење. Сензорот за поместување се користи за мерење на разликата помеѓу измерените делови и деловите за калибрација, а потоа се пресметуваат релативните големини на измерените делови.

Мерење на времето на мерење: ≤120 секунди, во нормална состојба и работа

Ниво на технологија на мерна позиција: резолуција: 0.0001 mm, точност на мерењето: ± 0.001 mm, GRR: ≤10%.


Испраќам барање