сите категории

Електронски микрометар

Дома>Производи>Електронски микрометар

Електронски микрометар LZE


The Column Model (bar graph type) LZE Electronic Micrometer use ball contact type measuring head to make various measurement possible.

Please compare with the conventional model, it's possible to measure with a narrow tolerances of accuracy and the actual measurement can be read quickly.


Контактирајте не

Карактеристики

Работата е едноставна, компактна и лесна.

Висока прецизност, висока стабилност, резолуција до 0.1 μm

Во исто време прикажете ја релативната вредност на големината на откривањето, апсолутната вредност

Може да се постават десет групи на програми за да се извршат различни мерења

5 мерни опсези од 0.005мм ~ 0.100мм

Резолуција на екранот од 0.0001 mm ~ 0.0010 mm

Проценките за поминување / неуспех лесно може да се направат преку ЛЕР-графикон со три бои

Тип на зголемување за фиксирање со компактно тело со тежина намалена

Директен скок до мастеринг приказ преку I / O уред

101 точки 3-лента LED лента (зелена, црвена, портокалова) 

Wсо функција за дигитален дисплеј (режим на работа или вредност на мерењата).

Сместува мерења на снимање на меморија и континуирано мерење на снимање, покрај редовните мерења.

Податоците за мерење на 2000 година можат да се зачуваат без губење на прекин на електричната енергија


спецификации

Содржина

LZE Electronic микрометар

Метод на откривање

Систем за конверзија на полупроводник А / Е

Покажи

Три-боја LED дисплеј, 101-точка, графикон со шипки

Дигитален дисплеј (прикажува режим, мерења и параметри)

Пресудна функција

Проценки за мерење и рангирање на параметрите: + НГ, OK1-30 и + NG

Работна функција за прикажување

Доаѓа стандардно со 10 основни режими на работа за спецификации на еден канал

Функција за мерење

внатрешен дијаметар, надворешен дијаметарr, thickness, highness, straightness

Сместува мерења на снимање на меморија и континуирано мерење на снимање, покрај редовните мерења.

Одстави интерфејс

RS-485

Се испорачува воздушен притисок

300 ~700kPa

Моќ 

100 ~ 240V±10% 50 / 60Hz 11VA

Тежина (Кг)

3.1

димензија

60мм (Ш) * 498мм (В) * 180мм (Д)

Факултативна

звучен аларм, USB, Air aуто се исклучи, Wбесплатен пренос, QR-код со мерења


перформанси

Предмети

Стандардни перформанси

Mолеснување rAnge

5µm

10µm

25µm

50µm

100μm

Покажи rесолуција

0.1µm

0.2µm

0.5µm

1.0µm

2.0µm

Max. mолеснување грешка

0.2µm

0.4µm

1.0µm

2.0µm

4.0μm

Повторливост

0.1µm

0.2µm

0.5µm

1.0µm

2.0μm

Одговор tиме

Макс 1.2


Испраќам барање