сите категории

Софтвер за статистички процеси и контрола на квалитетот

Дома>Производи>Софтвер за статистички процеси и контрола на квалитетот

IData Visual Measurement Систем за визуелизација на стекнување податоци


Функцијата за визуелизација на податоците се реализира со помош на конфигурација. Ги интегрира сите податоци на претпријатието, како што се опремата, ERP, MES, производството итн., и визуелно ги прикажува во клиентот преку облак на сила. Го реализира известувањето за податоци преку мерна терминал и опрема за прецизно мерење на силите. Преку стекнување на податоци, комбинирање на сила квази-облак испорака на податоци, и може да се претстави со голем екран контролер. Нејзините апликативни сценарија можат да опфатат презентација на податоци за опремата, приказ на голем екран, комбинација на податоци за опремата и податоци за внатрешни претпријатија, пополнување податоци, барање податоци, анализа на податоци за да се постигнат интелигентни барања за производство итн.


Контактирајте не

Карактеристики

Системот е моќен и лесен за учење и имплементација. Постигнете сложена презентација на податоци, лесно да се постигне разновиден приказ, интерактивна анализа, внесување податоци, управување со дозволи, печатење, мобилна презентација и други функции.

 

Точната анализа на податоците помага при донесувањето одлуки во производството

Визуелизацијата на податоците е да се пренесат и комуницираат информациите појасно, интуитивно и поефективно со помош на формата на податоци. Презентира големи групи на податоци за корисниците да можат интерактивно да ги анализираат податоците. Користејќи визуелизација на податоци, корисниците можат да ги набљудуваат и следат податоците, како и да откриваат директни потенцијални корелации.

 

Преку мерни инструменти со функција за пренос и различни излезни формати

1.Направете ги податоците опипливи, минувајќи ја вредноста на податоците

2.Имплементирајте визуелизација на податоците на динамичен начин

3.Решавање на болката на единечно снимање на мерните податоци

4. Интегрирајте се со внатрешните податоци на претпријатието

5. Реализација на еколошка затворена јамка Произведено во Кина 2025 годинаИспраќам барање